Brăileanul Alex Tatomir medaliat cu aur la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Elevii din lotul olimpic al României la informatică, din care a făcut parte și brăileanul Alex Tatomir, au obținut patru medalii la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale 2018 desfășurat în Polonia. Alex Tatomir, care anul acesta a absolvit studiile liceale la Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” din Brăila, a câștigat una din medaliile de aur.

Alex Tatomir are în palmares 14 medalii, între care opt internaţionale: Medalie de aur la Turneul Internaţional de Informatică Shumen 2017, Medalie de aur şi Premiul al II-lea la „Romanian Master of Informatics 2017”, Medalie de aur şi Premiul I la Olimpiada Balcanică de Informatică 2017, Medalie de aur şi Premiul I la InfO(1) Cup 2017, Medalie de aur la „Romanian Master of Informatics 2016”, Medalie de bronz la Olimpiada Central Europeană de Informatică 2016, Medalie de argint la „Romanian Master of Informatics 2015” şi Medalie de argint la Balcaniada de Informatică pentru Juniori 2014.

În ceea ce priveşte medaliile naţionale obţinute în decursul anilor, acestea sunt în număr de şase: în clasa a XI-a – Medalie de aur şi Menţiune din partea MEN la Olimpiada Naţională de Informatică, în clasa a X-a – Medalie de aur şi Menţiune din partea MEN la Olimpiada Naţională de Informatică, în clasa a IX-a – Medalie de aur şi Premiul al II-lea la Olimpiada Naţională de Informatică, în clasa a VIII-a – Medalie de argint la Olimpiada Naţională de Matematică şi Medalie de bronz la Olimpiada Naţională de Informatică şi în clasa a VII-a – Medalie de bronz la Olimpiada Naţională de Informatică.

În fiecare an, din clasa a VIII-a şi până în prezent, s-a calificat în Lotul Naţional Restrâns de Informatică şi Lotul Naţional Lărgit de Informatică.

Lotul de informatică al României a obţinut patru medalii, două medalii de aur şi două medalii de argint, la a XXV-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale desfăşurată în perioada 12 – 18 august, la Varșovia, în Polonia.

Cealaltă medalie de aur a fost obținută de Costin-Andrei Oncescu, absolvent anul acesta la Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung, județul Argeș. El a fost laureat cu aur și la olimpiada de anul trecut, iar acum s-a clasat pe primul loc în ierarhia generală individuală.

Medaliile de argint au fost câștigate de Ioan-Tiberiu Mușat – elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Tudor Vianu” din București și Ștefan Constantin-Buliga absolvent al Colegiului Național „Tudor Vianu” din București.

Lotul României a fost însoțit și coordonat de profesorul Adrian Panaete de la Colegiul Național „A. T. Laurian” din Botoșani, Alexandru Velea – student la Universitatea din Bucuresti și membru CSAcademy, și de Andrei-Costin Constantinescu – student la University of Oxford, amândoi foști olimpici internaționali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.