Brăileanul Marius Băjănaru campion al Cehiei cu ștafeta de 4×200 metri

Un brăilean care va împlini 19 ani abia în vară a devenit duminica trecută campion național al Cehiei în proba de 4×200 metri seniori, cu ehipa clubului ceh la care activează acum

Sportivul brăilean Marius Andrei Băjănaru a început atletismul în România, la LPS Brăila, la grupa antrenorului Nicu Roată, dar de câțiva ani a plecat cu familia în Cehia, unde tatăl său lucrează de mai mulți ani.

Duminică, la Ostrava, Marius Băjănaru a câștigat proba de 4×200 metri, la campionatul național indoor al Cehiei, alături de Jirka Kadla, Tobiaš Skypala și Petr Kunetek, atletul brăilean alergând în ultimul schimb al ștafetei SSK Vítkovice.

Marius Andrei Băjănaru, născut pe 28 iulie 2001 la Brăila, fost campion național al României la juniori, a fost prima dată campion de juniori în Cehia, în iunie 2018, în proba de 400 metri garduri.

În România, Marius Andrei Băjănaru a fost campion național în 2016 la 400 metri garduri juniori 3. În acealași an a câștigat medalia de argint în proba de ștafetă 4×100 metri plat cu echipa LPS Brăila. În 2012 a fost campion național de copii cu ștafeta de 4×80 metri a LPS Brăila.

Imagine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.