Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brăila a organizat, vineri, 12 aprilie 2019, de la ora 9.00, “Bursa generală a locurilor de muncă“.

Acest eveniment a avut loc în municipiul Brăila la Sala Polivalentă „Danubius”, unde au fost prezenți peste 500 de solicitanți de locuri de muncă. În aceeași zi s-au desfășurat acțiuni similare în orașul Făurei la Casa de Cultură a orașului Făurei și în orașul Însurăței la Sala de Ședințe a Primăriei Însurăței.

Pentru acest eveniment A.J.O.F.M. Brăila a contactat, peste 1100 angajatori, din care, 56 angajatori cu peste 730 locuri de muncă vacante, în următoarele domenii principale de activitate: construcția de nave și structuri plutitoare, fabricarea de echipamente electrice de iluminat, fabricarea utilajelor pentru extracție și construcții, fabricarea de echipamente electrice și electronice pentru autovehicule și pentru motoare de autovehicule, repararea și întreținerea navelor și bărcilor, fabricarea utilajelor pentru metalurgie, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, fabricarea de construcții metalice și părți componente ale structurilor metalice, activități de protecție și gardă, construcții, agricultură, fabricarea biscuiților și pișcoturilor; fabricarea prăjiturilor și a produselor conservate de patiserie.

În cadrul bursei au fost prezenți și reprezentanți ai Centrului Militar Județean Brăila – Biroul Informare Recrutare, care a prezentat oferta educațională a Ministerului Apărării Naționale pentru anul 2019, respectiv: ofițer – 109 locuri; maistru militar – 846 locuri; subofițer filieră directă – 360 locuri; subofițer – 784 locuri.

Au fost prezenți la bursa peste 750 solicitanți de loc de muncă, din care peste 570 au fost selectați în vederea încadrării.

În vederea facilitării inserției pe piața muncii a absolvenților de învățământ, au participat la bursă elevi din anii terminali de la următoarele instituții de învățământ: Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu” Brăila, precum și un grup de tineri din cadrul D.G.A.S.P.C. Brăila – Complexul de tip familial “Universul Copiilor”, care au intrat în contact direct cu angajatorii prezenți la bursă.

La această acțiune au fost prezente și persoane private de libertate propozabile pentru liberarea condiționată de la Penitenciarul Brăila și de la Centrul de Detenție Tichilești, în scopul creării unor punți sociale între comunitate și acestea, existând posibilitatea obținerii unui loc de muncă după punerea în libertate; cunoașterea și conștientizarea instrumentelor de sprijin pentru viitoarea încadrare în muncă.

Persoanele participante au primit materiale informative privind serviciile oferite de agentie solicitanților de loc de muncă (pliante, broșuri, model CV EUROPASS).

De asemenea, au fost amenajate spații în care persoanele interesate au primit informații și sprijin din partea consilierilor agenției cu privire la completarea unui CV EUROPASS, a unei scrisori de intenție, cursuri de formare profesională ce vor fi organizate de agenție pentru șomeri, precum și alte infomații privind domeniul nostru de activitate.

Persoanele participante au primit broșuri realizate în cadrul proiectului ”Fii activ la orice vârstă!”, implementat de ANOFM, precum și alte materiale informative privind serviciile oferite de agenție.

Articolul precedentÎMPREUNĂ, PENTRU O COMUNITATE MAI SIGURĂ!
Articolul următorSe modernizează sectorul de fructe din Piața Halelor!