Cele 3 echipe brăilene din Liga a 3-a vor debuta sâmbătă seara în noul sezon competițional

Cele 3 echipe brăilene din Liga a 3-a vor debuta sâmbătă seara în noul sezon competițional
Cele 3 echipe brăilene din Liga a 3-a vor debuta sâmbătă seara în noul sezon competițional

Astăzi se dă startul unui nou sezon de Liga a 3-a, în care Brăila are trei echipe repartizate în seria a II-a. Toate cele trei echipe brăilene vor juca însă sâmbătă, 24 august, de la ora 18.00. Viitorul Ianca este singura echipă dintre cele trei care va juca pe teren propriu, cu CS Tunari. Dacia Unirea Brăila va juca în deplasare, la Metalul Buzău. CS Făurei va juca tot în deplasare, la CS Popești Leordeni.

Viitorul Ianca revine în Liga a 3-a după 9 ani și va întâlni pe CS Tunari, echipă pe care a întâlnit-o în prima etapă și în campionatului 2009-2010. În urmă cu 10 ani echipa din Ianca s-a impus pe teren propriu cu scorul de 1-0, printr-un gol marcat de Andrei Crăciun, care este și acum în lotul echipei. În această vară Viitorul Ianca a făcut și câteva transferuri, prin aducerea portarului Cristi Mitrea, atacantului Dragoș Mucuță, fundașului dreapta Leonard Coteț, fundașului central Gabriel Preda, mijlocașului Emmanuel Ndigwe și atacantului Alexandru Ionuț Buzatu.

Meciul de sâmbătă, 24 august 2019, de la ora 18.00, va fi arbitrat de o brigadă din Constanța, avându-l la centru pe Lică Iurgen Ciprian, ajutat de arbitrii asistenți Iacob Florin și Carson Marian.

Dacia Unirea Brăila a retrogradat în liga a 3-a după 9 sezoane în Liga a 2-a și își propune să nu stea foarte mult în al treilea eșalon. În prima etapă a campionatului 2019-2020 echipa pregătită de Florentin Petre va juca în deplasare, la Metalul Buzău. Meciul care se va juca pe terenul sintetic ”Constantin Negoescu” din Buzău, va fi arbitrat la centru de Marinescu Mădălin. Acesta va fi ajutat de arbitrii asistenți Baciu Andrei din Videle – Teleorman și Onicescu Ion din Glodeni – Dâmbovița.

Pentru acest meci, dintre jucătorii străini veniți în această vară la echipă, Florentin Petre se va putea baza doar pe mijlocașul stânga Jean Frederic Bady și fundașul stânga Yunus Fatai. Alte noutăți în lot sunt portarul George Tudor și atacantul Rareș Cristea. În rest, ceilalți sunt juniori ai clubului și ”veteranul” Marius Moroianu.

CS Făurei va juca sâmbătă, 24 august, de la ora 18.00, în deplasare la SC popești Leordeni. Partida se va juca pe terenul Inter Gaz și va fi arbitrată la centru de Amorăriței Mihai din Câmpina, ajutat de arbitrii asistenți Răduță Gabriel din Ploieşti și Țăranu Vlad din Piatra Neamţ. Bănel Nicoliță nu va putea juca nici în acest meci pentru echipa sa, el mai având o etapă de suspendare, dar jucătorii săi au deminstrat că pot juca foarte bine și fără el pe teren după ce au câștigat cu 4-2 meciul din Cupa României cu Viitorul Ianca. Singura noutate notabilă la echipa fraților Nicoliță este Alexandru Gabriel Niță, fost jucător la Dacia Unirea Brăila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.