Pensionarii cu pensii mai mici de 1500 de lei vor beneficia de gratuitate pe transportul public de călători

Pensionarii cu pensii mai mici de 1500 de lei vor beneficia de gratuitate pe transportul public de călători
Pensionarii cu pensii mai mici de 1500 de lei vor beneficia de gratuitate pe transportul public de călători

Pensionarii cu venituri sub 1500 lei/lună vor primi abonamente gratuite pe transportul public de călători începând din luna septembrie. În ședința CLM din 29 august consilierii municipali vor avea de aprobat acest proiect de hotărâre care mai prevede abonamente subvenționate 50% pentru pensionarii cu domiciliul în municipiul Brăila care au pensii peste 1501 lei.

Coroborând dispozițiile permisive din O.U.G. nr. 57/2019 privind formarea, administrarea, angajarea și utilizarea fondurilor publice, cu dispozițiile Legii nr.92/2007 ce vizează dreptul autorităților locale de a acorda facilități la transportul local de persoane, acoperirea influențelor financiare din reducerile de tarif urmând să fie asigurate din bugetele locale, în referatul de aprobare semnat de reprezentanții CLM în AGA la SC Braicar SA, se apreciază că este necesară majorarea cuantumului veniturilor nete din pensie de la 1.300 lei lunar la 1.500 lei lunar, inclusiv pentru beneficiarii de gratuitate pe mijloacele de transport in comun, respectiv tramvai sau autobuz, cu majorarea corespunzătoare și a cuntumului pentru beneficiarii de facilități 50%, ale căror categorii de pensii sunt reglementate de art. 46 din Legea nr. 127/2019 privind sistemul unitar de pensii.

Conform raportului întocmit de consilierii municipali Valentin Pătârlăgeanu și Adrian Traian, membrii în AGA ai SC Braicar SA, influența majorării cuantumului veniturilor nete din pensie de la 1.300 lei lunar la 1.500 lei lunar inclusiv pentru beneficiarii de gratuitate pe mijloacele de transport în comun, respectiv tramvai sau autobuz, și a cuantumului pentru beneficiarii de facilități 50%, ale căror categorii de pensii sunt reglementate de art. 46 din Legea nr. 127/2019 privind sistemul unitar de pensii, nu afectează prevederea bugetară a anului 2019 pentru aceste categorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.