Circa 5 mii de voluntari prezenți la Let’s do it, Brăila!

Let’s do it, Brăila!
Let’s do it, Brăila!

Deși cu o săptămână înaintea organizării marii acțiuni de curățenie în Brăila erau înscriși doar câteva sute de voluntari, în cele din urmă a avut loc o mobilizare extraordinară. Peste 7 mii de voluntari din Brăila s-au înscris la a șasea ediție a “Let’s do it, Brăila!”. În cele din urmă, circa 5 mii de voluntari, atât în muncipiu cât şi în judeţ, au adunat mormanele de gunoaie răspândite pe domeniul public. 

Mii de saci de gunoi au fost adunaţi cu această ocazie. Acesta ar fi bilanţul zilei de sâmbătă, 15 septembrie, de Ziua Curăţeniei Naţionale. Elevi şi profesori, militari şi jandarmi, de la preoţi şi angajaţi ai instituţiilor publice, poliţişti şi deţinuţi, au arătat că se poate, dovadă fiind sutele de poze cu saci de deşeuri postate pe reţelele de socializare.

Deșeurile s-au adunat selectiv: fracţie umedă (deşeuri vegetale) şi fracţie uscată (plastic, carton, hârtie etc. toate acestea urmând a fi reciclate). De asemenea, succesul acţiunii de sâmbătă a fost posibil şi datorită celor de la “Braicar”, voluntarii circulând gratuit cu autobuzul între orele 7.30 şi 14.00.

Ămpărțiți în mai multe zone, voluntarii au adunat tone de gunoaie, care au fost preluate de firmele de salubrizare și duse la groapa de gunoi de la Muchea. Străzi din cartierele municipiului, Bulevard-ul Independenței, Parcul Monument, au fost luate cu asalt de voluntari.

În cele cinci ediţii ale evenimentului “Ziua Naţională de Curăţenie”, desfăşurate începând cu anul 2010, s-a reuşit mobilizarea a aproximativ 1,4 milioane de voluntari, dintre care 800.000 erau tineri. Cu ajutorul lor, alături de 400 de companii şi 1.900 de primării s-a reuşit strângerea a 25.000 de tone de deşeuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.