Concertul cu scop caritabil „Să nu uităm de cei mai trişti ca noi!“

Duminică, 2 decembrie 2018, în contextul sărbătorilor „Sfântului Ierarh Nicolae“, ocrotitorul municipiului Brăila, Arhiepiscopia Dunării de Jos împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila a organizat Concertul cu scop caritabil „Să nu uităm de cei mai trişti ca noi!“

Evenimentul s-a desfăşurat la Palatul Lyra din municipiul Brăila, unde elevi talentați din instituțiile de învățământ brăilene, au prezentat un program cultural-artistic ce a constat în interpretarea de cântece din repertoriul muzicii populare şi uşoare.

Manifestarea a avut ca scop susținerea sufletească şi materială a doi tineri brăileni diagnosticaţi cu boli grave ce presupun tratamente şi îngrijiri speciale la clinici din ţară şi din străinătate. Este vorba de Ana-Maria Ciutacu, elevă în clasa a IX-a la Liceul de Arte „Hariclea Darclèe“ şi Andrei Nemet, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Gheorghe Munteanu Murgoci“ din Brăila.

În data de 11 octombrie a.c., tânăra Ana-Maria Ciutacu, care îşi doreşte să devină actriţă, a fost diagnosticată cu metastază spinală T5-T6 dreapta, Rabdomiosarcom embrionar.

O luptă cumplită este dusă şi de Andrei Nemet, care, la doar 18 ani, încearcă cu toate puterile să învingă cancerul.

Peste 200 de copii şi tineri, alături de părinții lor, au participat la Concertul caritativ, toţi mobilizându-se exemplar în strângerea de fonduri pentru cei doi tineri care trec prin momente rele.

În cadrul acestei campanii umanitare, cu implicarea protopopiatelor din Brăila, Făurei și Însurăței, s-a reușit colectarea sumei de 34.000 lei, sumă de bani ce a fost dăruită celor doi tineri, pentru a urma tratamentul atât de necesar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.