Cristian Niculae supărat pe criticile primarului, dar deschis unei colaborări în proiecte de voluntariat

După ce săptămâna trecută Primăria Brăila a primit din partea Asociației Municipiilor din România titlul de Capitală a Anteprenoriatului 2019, în mediul virtual au apărut mai multe critici la adresa primarului Dragomir, care s-a lăudat cu premiul obținut.

Unul dintre cei care considerat că acest titlul nu este un merit al Primăriei Brăila în dezvoltarea antreprenoriatului a fost omul de afaceri Cristian Lucilius Niculae, cunoscut mai mult pentru multitudinea de activități de voluntariat în care s-a implicat în ultimii ani.

Dragomir l-a atacat pe Niculae, afirmând că acesta nu îi poate da lecții de antreprenoriat după ce acesta ar fi ”falimentat propriile afaceri, care au avut datorii ce au rămas neplătite către Direcţia Finanţelor, către creditori, inclusiv care au deschis proceduri de insolvenţă şi faliment ţepuind bănci şi parteneri de afaceri”.

Într-o conferință de presă organizată astăzi la sediul firmei sale, Cristian Lucilius Niculae a încercat să clarifice situațiile la care a făcut referire Dragomir.

Niculae a dat detalii legate de firma la care bănuiește că se referea primarul când a spus că ar fi falimentat-o. Omul de afaceri a spus că acea firmă, timp de 10 ani, de când soția lui a intrat în acționariat, a avut rezultate din ce în ce mai bune și a avut o medie de 98 de angajați/an și o cifră de afaceri totală de 20 de milioane de euro și a plătit taxe și impozite pe salarii în valoare de 2 milioane de euro.

Potrivit acestuia, în perioada 2010-2011, firma respectiva era unul dintre cei mai mari 10 producători de dulciuri din țară. Omul de afaceri a explicat că firma respectivă a ajuns să intre în insolvență după o perioadă în care prețul materiei prime a crescut cu peste 100%, și firma nu a putut să crească prețul produselor atât de mult.

Acolo au fost niște decizii manageriale proaste pe care eu nu i le-am reproșat administratorului. Mi le-am asumat, drept pentru care plătesc și acum, în calitate de asociat al acelei firme” a spus Cristian Niculae.

Omul de afaceri a mai spus că este un om interesat să caute posibilități de colaborare între societatea civilă și administrația publică, și nicidecum să caute motive de conflict.

Niculae a spus că prima încercare de a avea un dialog pe tema parteneriatului dintre administrația locală și societatea civilă cu primarul Marian Dragomir, la o lună de zile de la alegerea sa în această funcție, pe 14 iulie 2016.

Poate că nu am fost eu destul de coerent pe 14 iulie 2016, când am fost la domnul primar în birou să-i propun o colaborare cu membrii echipei care a lucrat la proiectul Brăila – Capitală Europeană a Culturii 2012. Poate n-am fost destul de coerent nici când ne-am întâlnit, în octombrie 2017, cu ocazia unui eveniment inițiat de Google și Agenția Națională de Turism, când Anca Nedea, președintele ANT la acea vreme, a fost la Brăila și a făcut o propunere de colaborare domnului primar. Poate n-am fost eu destul de coerent nici pe 1 octombrie 2018, când în biroul domnului primar erau și cei doi viceprimari și l-am rugat pe domnul primar, a fost o rugăminte, să ne întâlnim pentru a discuta despre proiecte de voluntariat. Repet. Poate n-am fost eu destul de coerent. Poate dumneavoastră mă veți ajuta să trimiteți acest mesaj mai clar. Eu îmi doresc să colaborez cu Primăria, cu administrația publică locală, în diverse proiecte pe care urmează să le discutăm”. a spus Cristian Niculae.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.