Cuza Sport Brăila se retrage din Liga Națională de baschet masculin

Cuza Sport Brăila se retrage din Liga Națională de baschet masculin
Cuza Sport Brăila se retrage din Liga Națională de baschet masculin

Cuza Sport Brăila a trimis astăzi către Federația Română de Baschet o adresă în care anunță retragerea echipei de seniori din Liga Națională. Decizia survine înaintea ultimei etape din grupa B a campionatului de baschet masculin. 

Președintele Cuza Sport Brăila își motivează această decizie prin faptul că, rămasă doar cu juniori din propria pepinieră, nu a mai găsit resursele financiare de a continua competiția.

Decizia de a retrage echipa de Liga Națională, formată doar din juniori din Brăila, survine ca urmare a faptului că după ce am convocat în data de 7.01.2019 ședința cu părinții sportivilor, în care aceștia au hotărât de comun acord că nu pot susține financiar următoarele cheltuieli competiționale și de asemenea nu pot continua activitatea competițională la nivelul și rigorile Ligii Naționale de Baschet Masculin. În același timp nu putem să obligăm părinții acestor sportivi să își schimbe decizia legată de viitorul copiilor lor.” motivează președintele clubului decizia luată.

În adresa transmisă către Federația Română de baschet, Mircea Totolici menționează că ”CS Cuza Sport Brăila nu a dorit nici un moment retragerea acestei echipe din campionat, clubul făcând eforturi enorme, în lipsa susținerii financiare care a fost promisă prin documente scrise de autoritățile locale, pentru a onora calendarul competițional și a nu încurca celelate participante”.

Astfel, meciul din ultima etapă a Grupei B din Liga Națională de baschet masculin, care ar fi trebuit să se joace a acest sfârșit de săptămână cu ABC Athletic Constanța nu se va mai disputa. După 11 etape Cuza Sport se afla pe locul 4, ultimul din Grupa B, fără nici o victorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.