DELTA – DEzvoLTArea și inserția profesională a resurselor umane inactive din Regiunea Sud-Est

DELTA - DEzvoLTArea și inserția profesională a resurselor umane inactive din Regiunea Sud-Est
DELTA - DEzvoLTArea și inserția profesională a resurselor umane inactive din Regiunea Sud-Est

RU EUROPE  S.R.L. în calitate de beneficiar, având ca partener ASOCIAȚIA EURO TRAINING BRĂILA, au susținut marți, 30 octombrie, la Brăila, primul workshop din cadrul proiectului „DELTA – DEzvoLTArea și inserția profesională a resurselor umane inactive din Regiunea Sud-Est”.

Proiectul, cu o valoare totală eligibilă de 5.473.615 lei se desfășoară pe o perioadă de 18 luni, din iulie 2018 până în decembrie 2019.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă integrarea pe piața muncii prin îmbunătățirea competențelor pentru 460 de șomeri și persoane inactive, punând accent pe șomerii de  lungă durată, lucrătorii vârstnici, de peste 55 de ani, persoanele cu nivel redus de educație, persoane de etnie romă și persoane din mediul rural, în special persoanele din agricultură de subzistență și semi-subzistență, din regiunea Sud-Est.

Acestora li se oferiră servicii integrate de măsuri active și personalizate de ocupare, cuprinzând informare și consiliere, mediere, programe de formare profesională, conștientizare și life coaching.

”La finele acestui proiect ne-am propus să obținem ca rezultate să avem 500 persoane informate prin campania media DELTA Succes, 460 de persoane, șomeri și persoane inactive, persoane de etnie romă, persoane din zona rurală, care vor fi informate, consiliate și recrutate în grupul țintă. De asemenea dorim să avem un număr de 430 de persoane, șomeri și persoane inactive, persoane de etnie romă, persoane din zona rurală, care vor participa la 31 de programe de formare profesională continuă pentru calificările: agent de securitate, operator introducere, validare și prelucrare date, frizer, patiser, confecționer asamblor articole din textile, lucrător în comerț, sudor electric, lucrător finisor în construcții. Totodată, 30 persoane, șomeri și persoane inactive, persoane de etnie romă, persoane din zona rurală, vor participa la evaluarea și certificarea competențelor profesionale obținute, în meseriile de ospătar, bucătar și zidar pietrar tencuitor. În 31 de workshopuri educaționale și ludice pe tema dezvoltării durabile: „O lume în schimbare”, dorim să furnizăm servicii de mediere pentru minim 350 de persoane – șomeri și persoane inactive, persoane de etnie romă, persoane din zona rurală, care au urmat ședințele de consiliere și formare. Totodată, vom organiza cinci burse de locuri de muncă, servicii de business coaching pentru participanții care doresc demararea unei afaceri pe cont propriu, prin înființarea fie a unei întreprinderi sau PFA. La finalul acestui proiect ne propunem să avem 344 persoane care au obținut certificate de calificare profesională, 234 persoane care vor găsi un loc de muncă sau vor participa la un program de educație, activități de acompaniament și de dezvoltare personală: life coaching și grupuri de sprijin reciproc pentru 150 de participanți”, a declarat Evelina Necula, specialist relații publice.

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.