Depistat de jandarmi în timp ce vindea hering pe post de scrumbie

Astăzi, 04 martie a.c., o patrulă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila aflată în misiune în municipiul Brăila, a depistat în zona străzii Ștefan cel Mare, un bărbat care comercializa pește fără a deţine acte legale.

Acesta oferea spre vânzare peştele chiar din autoturismul proprietate personală, iar în urma verificărilor efectuate, jandarmii brăileni au constatat că numitul Ș.S. în vârstă de 34 ani comercializa, de fapt, peşte din specia hering pe care îl prezenta ca și peşte din specia scrumbie.

La momentul depistării, jandarmii au găsit cantitatea de 28 kg hering şi un cântar electronic care era folosit pentru comercializarea peştelui.

Numitul Ș.S. nu este la prima abatere de acest fel, el fiind depistat de jandarmi şi anul trecut, tot în luna martie, atunci când au fost confiscate 59 kg de hering, rezultate din același mod de operare.

Bărbatului i-au fost întocmite actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte” conform art. 64, lit. h din OUG 23 /2008, și ,,înșelăciune” conform art. 244 alin. 1 din Codul Penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.