Dunărea Brăila tot mai aproape de evitarea barajului

Dunărea Brăila tot mai aproape de evitarea barajului
Dunărea Brăila tot mai aproape de evitarea barajului

HC Dunărea Brăila a obținut a patra victorie consecutivă pe teren propriu și al 6-lea succes de când a fost instalat pe banca tehnică profesorul Aurelian Roșca. Echipa brăileană a câștigat cu 30-25, după ce la pauză brașovencele au condus cu un gol, scor 15-16. Diferența în favoarea echipei brăilene s-a făcut în repriza a doua, când apărarea a mers mult mai bine, iar portarul Marina Razum a avut câteva intervenții excelente. 

În urma acestei victorii HC Dunărea Brăila a egalat echipele din fața sa în clasament, acum fiind la egalitate de puncte cu CSM Slatina, SCM Gloria Buzău și HC Zalău, dar ultimele două au cu două jocuri mai puțin jucate decât Brăila și Slatina.

După prezentarea echipelor, doi reprezentanți ai galeriei echipei brăilene au oferit flori jucătoarelor celor două echipe cu ocazia zilei de 8 martie.

Victoria echipei brăilene poate părea surprinzătoare având în vedere poziția celor două echipe în clasament, dar și faptul că echipa pregătită de Ion Crăciun se află în luptă pentru medaliile de bronz la finalul acestui sezon.

HC Dunărea Brăila a ratat și trei aruncări de la 7 metri în acest meci, toate în dreptul golgheterei Ligii Florilor, Alina Vătu, care chiar și așa a fost cea mai bună marcatoare și în acest meci, cu 8 goluri marcate, dintre care două de la 7 metri.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Alina Vătu -8 goluri, Elena Dache -7,  Diana Munteanu -4, Cătălina Preda -4, Diana Axinte -3, Nicoleta Safta -3, Ana Maria Berescu -1. În poartă Marina Razum a avut 13 intervenții reușite. Au mai jucat: Gabriela Dobre, Nicoleta Tudor, Ștefania Epureanu, Natasha Krnic și Iryna Shutska. Cristina Gheorghe și Elena Manea nu au intrat pe teren, fiind accidentate, în timp ce Cătălina Preda a intrat doar la 4 aruncări de la 7 metri și ea acuzând probleme medicale.

Pentru Corona Brașov au marcat: Eliza Buceschi -7 goluri, Sorina Târcă -5, Marina Dmitrovic -5, Bianca Tiron -2, Ana Ciolan -2, Marilena Neagu -1, Raluca Agrigoroaie -1, Andreea Chiricuță -1, Daria Bucur -1.

În următoarea etapă HC Dunărea Brăila va juca în deplasare la liderul Ligii Florilor, SCM Râmnicu Vâlcea, un meci în care e greu să emiți pretenții, dar așa cum au demonstrat-o și la București, cu CSM-ul, fetele pregătite de Aurelian roșca pot face o figură frumoasă.

Până la meciul de la Rm. Vâlcea, programat pe 28 martie, campionatul se va înttrerupe pentru acțiunile loturilor naționale A și B ale României. De la HC Dunărea au fost selecționate la Lotul B Alina Vătu și Diana Axinte.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.