Elevi brăileni în vizita la ISU Brăila de Ziua Pompierilor

Joi, 13 septembrie 2018, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brăila s-a organizat o zi a porților deschise cu ocazie Zilei Pompierilor din România.

Pompierii au ieșit cu autospecialele din dotare și le-au prezentat elevilor care au venit să vadă ce înseamnă meseria de pompier și care sunt procedurile aplicate de pompieri la stingerea incendiilor.

Ziua de 13 Septembrie 1848 a fost şi va rămâne un reper fundamental în conştiinţa naţională a românilor prin faptele de armă săvârşite, în urmă cu 167 ani, de 166 ostaşi ai Companiei de Pompieri din Bucureşti, care au înfruntat cu eroism şi devotament, într-o bătălie sângeroasă pe Dealul Spirii în capitală, sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu, trupele otomane venite să înăbuşe legitimele aspiraţii de libertate, progres şi democraţie ale românilor.

Elevii veniți în vizită la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dunărea al județului Brăila au putut afla câteceva din tainele meseriei de pompier, dar și cum funcționează autospecialele de stingere cu apă și spumă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.