Femeie din Germania, rătăcită pe teritoriul județul Brăila

O femeie în vârstă de 49 de ani, din Germania, fără documente de identitate, care s-a rătăcit pe raza județului Brăila, în apropiere de comuna Tufești. Femeia a fost îndrumată și consiliată de polițiștii de imigrări cu privire la procedurile legale de a obţine un document de identitate în baza căruia să poată părăsi teritoriul României.

În seara de 26 octombrie a.c., în urma activităților specifice, polițiștii brăileni au depistat, la aproximativ 4 km de localitatea Tufeşti, o femeie fără acte de identitate asupra sa, care nu vorbea limba română și nu-și justifica prezența în acea zonă.

Aceasta a fost condusă la sediul Biroului pentru Imigrări al Judeţului Brăila în vederea stabilirii identităţii şi legalităţii şederii sale pe teritoriul României. Femeia a declarat că a intrat pe teritoriul statului român pe la frontiera de nord-vest a ţării şi a călătorit prin mai multe oraşe, iar când a ajuns în zona localităţii Tufeşti s-a rătăcit și nu poate oferi detalii despre împrejurările în care și-a pierdut documentele de identitate.

În acest context, poliţiştii de imigrări au efectuat verificări, prin intermediul Biroului Naţional Interpol – Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională şi a Punctului de Contact Oradea – Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, în urma cărora au stabilit că femeia este cetăţean al unui stat membru al Uniunii Europene, respectiv Germania.

Având în vedere că, potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 102 din 14 iulie 2005 privind libera circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi a cetăţenilor Confederaţiei Elveţiene, cetăţenii Uniunii Europene care intră pe teritoriul României beneficiază de drept de rezidenţă pentru o perioadă de până la trei luni de la data intrării în ţară, fără îndeplinirea vreunei condiţii suplimentare, femeia a fost îndrumată să se adreseze misiunii diplomatice în vederea obţinerii unui document de identitate în baza căruia să poată părăsi teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.