Curtea de Apel Galati a dat sentința definitivă în dosarul 1614/91/2015, în care fostul președinte al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost condamnat în prima instanță, de Tribunalul Vrancea, la 3 ani de închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunii de conflict de interese.

Curtea de Apel Galati a admis apelurile formulate de inculpat și Parchet împotriva sentinței nr. 35 pronunțată de Tribunalul Vrancea și desființat în parte sentința penală dată de Tribunalul Vrancea și a majorat pedeapsa rezultantă în cazul lui Gheorghe Bunea Stancu la 3 ani și 8 luni.

Au fost menținute dispozițiile referitoare la pedeapsa complementară și pedeapsa accesorie asupra inculpatului. A fost înlăturate din sentința apelată dispozițiile privind confiscarea de la la inculpat în folosul statului a sumei de 1.816.790 lei și menținerea sechestrului asigurator instituit asupra bunurilor aparținut apelantului.

În urma sentinței se menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate care nu contravin prezentei decizii. În temeiul dispozițiilor art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare în apel rămân în sarcina statului.

Alina Rusu, fostul director economic al Consiliului Județean Brăila, a rămas cu sentința din prima instanță, în care a primit achitare.

Gheorghe Bunea Stancu a fost ridicat de la domiciliu și dus în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, acolo unde va sta în perioada de carantină.

Articolul precedentAccidentați pe trecerea de pietoni de un șofer octogenar
Articolul următorAtenție la viteză! Radare pe toate șoselele din județ