Galerie foto: Acțiuni preventive desfășurate de polițiștii brăileni

În perioada 31 august – 02 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila, poliţiilor orăşeneşti şi cei ai secţiilor de poliţie rurală arondate, sprijiniţi de echipaje de jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, în zona pieţelor, precum şi a celor cu profil discotecă, club, cafe-bar ş.a., pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Pe timpul activităţilor, au fost verificate mai multe societăţi comerciale, au fost legitimate 289 de persoane și au fost oprite în trafic şi controlate 225 de autovehicule.

De asemenea, polițiștii au constatat 73 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancțiuni în valoare totală de 28.330 de lei.

Dintre amenzile aplicate 61 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, şi 12 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut un permis de conducere și cinci certificate de înmatriculare.

De asemenea, vineri, 31 august a.c., în intervalul orar 08:30–11:00, polițiști din cadrul Biroului Proximitate, împreună cu cei ai Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, au desfăşurat o acţiune, pe raza municipiului Brăila, pe linia prevenirii violenţei în familie, înşelaciunilor şi pentru creşterea gradului de siguranţă al preşcolarilor/elevilor care desfăşoară activităţi organizate, specifice vacanţei de vară.

Cu această ocazie polițiștii au purtat discuţii cu persoanele întâlnite și au distribuit 350 de pliante referitoare la factorii favorizanţi ai infracţiunilor de înşelăciune, 90 de pliante și flyere cu informaţii şi recomandări preventive pentru copii şi părinţi şi 300 de pliante cu informaţii şi recomandări preventive privind violenţa domestică.

 

Articolul precedentBrăila citește! Târg de carte pe Regală
Articolul următorDealer, aflat în arest la domiciliu, prins în taxi, cu cuțitul în sacoșă!