Gratuități pe mijloacele de transport în comun pentru mai multe categorii de populație

Cu câteva zile înaintea începerii anului școlar 2018-2019 primarul Marian Dragomir a ținut să reamintească brăilenilor că anul acesta administrația locală a aprobat acordarea de abonamente gratuite pentru toți elevii domiciliați în municipiul Brăila.

Astfel, începând din 10 septembrie 2018, toți elevii claselor I-VIII, care urmează cursurile unei unități de învățământ din municipiul Brăila și au domiciliul în municipiul Brăila vor beneficia de abonamente gratuite.

De asemenea, vor beneficia în continuare de abonamente gratuite și elevii de la învățământul liceal și cei cuprinși la învățământul din școlile profesionale, care îndeplinesc aceleași condiții privind domiciliul în municipiul Brăila. Nu vor beneficia de abonamente gratuite, decontate de Primăria Brăila, elevii din localitățile din județ care studiază la școlile și liceele din municipiul Brăila, deoarece legislatia prevede faptul că nu se pot acorda facilități fiscale cetățenilor altor localități.

Studenții brăileni, care urmează cursurile unei universități din municipiul Brăila vor beneficia și ei de abonamente gratuite pe mijloacele de transport în comun.

Abonamentele pentru elevi vor fi distribuite prin unitățile de învățământ, pentru a evita aglomerația la ghișeele Braicar.

”M-aș bucura foarte mult dacă din economia pe care fiecare familie o face ca urmare a acestei subvenții a transportului public, elevii vor primi de la părinți o carte scrisă de autori brăileni”, a declarat primarul Marian Dragomir.

Reamintim, că tot printr-o hotărâre de CLM s-a aprobat acordarea de gratuități pe mijloacele de transport în comun pentru pensionarii cu pensii de până în 1.300 lei, iar cei cu pensii peste acest prag beneficiază de abonamente subvenționate 50%.

În situația dată, singurii brăileni care mai plătesc pentru bilete sau abonamente sunt persoanele angajate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.