Șeful CJ Brăila, despre directorul muzeului: ”Nu am nimic cu domnul academician Cândea, am ceva cu managerul Cândea”

Președintele Consiliului Județean Brăila a atras atenția asupra faptului că Muzeul Brăilei are în gestiune un fond de carte de 9 miliarde. Este vorba de cărți publicate care nu au fost vândute. Chiriac își dorește ca publicațiile viitoare să fie realizate responsabil și realist, astfel încât banii publici să nu mai contribuie la dezvoltarea acestui fond, administrat de Muzeu.

Nu vreau să deschidem Cutia Pandorei, astfel încât să publicăm 50 de cărți să rămânem cu un fond de carte de 20 de miliarde. Anul acesta, conform cererii conducerii muzeului, au cerut pentru publicarea de cărți 7 miliarde. Până în momentul de față nu s-au acordat decât pentru cele două evenimente mari care se desfășoară pe parcursul acestui an: Brăila 650 și România 100, pentru că suntem în anul Centenarului. Restul cărților care nu au nicio treabă, nu vor fi publicate și nu vom da banii. Tocmai de aceea v-am spus că luna viitoare vom băga în ședință să votăm regulamentul de ordine interioară a Muzeului Carol I, iar consiliul de administrație al muzeului va fi format din consilieri județeni, care să aibă majoritatea.(…) Astfel, vom putea îmreună, cu conducerea muzeului, ca nu avem absolut nimic cu ei, nu am nimic cu domnul academician Cândea, am ceva cu managerul Cândea, care trebuie să respecte proceduri așa cum respectă și celelalte subordonate, astfel încât să punem oridine și acolo. Toate manifestările pe care și le dorește muzeul vor fi discutate și apreciate fără niciun fel de problemă”, a declarat președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac.

Președintele Consiliului Județean a declarat că este de acord cu publicarea a două carți pe lună, care să promoveze obiective de interes local, care să aibă legătura cu județul Brăila, iar acestea să fie realizate într-un tiraj moderat, astfel încât să fie posibilă vânzarea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.