HC Dunărea s-a calificat în optimile Cupei României după o victorie cu 31-28 în fața celor de la HC Zalău

HC Dunărea Brăila s-a calificat în optimile Cupei României la handbal feminin după ce a învins cu 31-28 pe HC Zalău. Meciul a fost unul foarte echilibrat, cu ambele ehipe la conducere, iar învingătoarea s-a stabilit pe final de meci. La prezentarea celor două echipe, conducerea clubului brăilean le-a oferit câte un buchet de flori Dianei Axinte și Cătălinei Preda, care mâine își aniversează zilele de naștere.

Brăila a deschis scorul prin Tiron, apoi Dana Abed Kader a egalat. În minutul 6 Tamires a marcat pentru 5-3, dar în minutul 13 Vrabie a adus echipa Zalăului la conducere, scor 5-6, după o perioadă cu multe greșeli neforțate în atac și goluri primite ușor în apărarea brăilencelor.

Brăila a revenit la conducere în minutul 18, după un gol marcat de Tamires, scor 9-8. În minutul 29 Safta a dus echipa brăileană din nou la două goluri avans, scor 14-12, iar cu două secunde înaintea finalului primei reprize, bianca Tiron a stabilit scorul primei reprize, 15-13 pentru Dunărea Brăila.

După pauză, Dunărea Brăila s-a distanțat la 3 goluri, scor 17-14 în minutul 33. De la 18-15 în minutul 35, a urmat o nouă cădere a echipei brăilene, cu unele decizii controversate ale arbitrilor, iar fetele lui Gheorghe Tadici au marcat de 5 ori consecutiv și în minutul 41 tabela arăta 18-20, golul de 18-19 fiind marcat din poartă în poartă de portarul Zalăului, Ioana Kelemen.

În minutul 44 Nichitean a dus echipa din Zalău la 3 goluri avans, scor 19-22. Brăila a revenit și a egalat cu golurile celor două extreme, Udriștioiu și Czeczi, 22-22 în minutul 47.

Finalul de meci a fost pe muchie de cuțit. În minutul 56 Popescu a primit o eliminare de două minute, la scorul de 26-26, iar Brăila a profitat de omul în plus și a marcat de două ori prin Tamires și Udriștioiu.

În minutul 59 Czeczi a primit și ea o eliminare de două minute și Brăila avea să joace finalul de meci în inferioritate. Larisa Șerban a redus din handicap, scor 28-27, dar în câteva secunde Dunrea a marcat de două ori prin Dache și Tamires, care au dus scorul la 30-27 cu 40 de secunde înaintea finalului de meci. Larisa Șerban a redus din handicap, iar cu două secunde înainte de terminarea partidei gazdele au primit o aruncare de la 7 metri pe care a transformat-o Constantinescu și a stabilit rezultatul final, Dunărea Brăila – HC Zalău 31-28 (15-13).

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Marina Dmitrovic -6 goluri, Morena Tamires -5, Alina Czezi -5, Aneta Udriștioiu -5, Nicoleta Safta -3, Elena Dache -3, Bianca Tiron -3 și Claudia Constantinescu -1. În poartă, Gabriela Dobre a avut 10 intervenții reușite.

Pentru HC Zalău au marcat: Larisa Șerban -6 goluri, Aura Popescu -5, Alexandra Severin -5, Andrada Berbece -3, Gabriela Vrabie -3, Ana Maria Mihart -2, Ioana Kelemen -1, Diana Nichitean -1, Dana Abed Kader -1 și Andreea Tecar -1. Kelemen a avut 11 intervenții reușite, iar Sara Abed Kader – o intervenție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.