Ianuarie cu temperaturi de primăvară

Aerul întărește imunitatea și e recomandat să îi scoatem pe cei mici în parc la joacă, la plimbare cât mai des și cât mai mult posibil. A-i ține închiși în casă, în locuri de joacă închise și apoi la grădinițe, școli nu este o soluție… dimpotrivă, îi vulnerabilizează

Duminică 26 Ianuarie cu temperaturi de primăvară. În parcurile din capitală e agitație mare, au ieșit cu mic cu mare să se bucure de soare. Copii înfofoliți cu căciuli, fulare, în costume de schi, abia reușeau să se joace. Pășeau cu greu, cu obrajii roșii, transpirați din greu.

E plin sezon de epidemie gripală, alertă maximă în toată țara și de teama să nu răcească atunci când își scot copiii îi costumează conform zilei din calendar fără să țină cont că în termometre sunt 10 grade cu plus. Dacă sunt 10 grade ne îmbrăcăm copiii mai subțire să nu transpire când se joacă ca apoi să ne răcească să îngroșăm rândurile la urgențe crezând ca au luat și ei gripă!

Să profităm de fiecare oră liberă să petrecem timp de calitate cu cei mici în aer liber. Îmbrăcămintea trebuie să le mențină temperatura corpului, nu să îi supra încălzească, să îi obosească sau sa îi transpire. Cu cât un copil este mai înfofolit cu atât va fi mai predispus îmbolnăvirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.