Situația de la UPU Brăila a fost prezentată în nenumărate rânduri de presa locală ca fiind una tragică. De la personalul ușor temperamental, la mizerie, lipsa medicamentelor sau a echipamentelor necesare, totul a fost pus pe tapet în ultimii ani.

Cu toate astea, în vizita sa prin Brăila, ministrul Sănătății, Sorina Pintea nu a deschis ușa la UPU să se convingă de lipsurile evidente ale unității.

Modernizarea a venit prin intervențiile Consiliului Județean Brăila care a reușit să atragă fonduri europene pentru reabilitarea secției.

 

 

Am semnat contractul de finanțare pentru acest obiectiv, astfel că 6 milioane de lei este suma care va moderniza UPU Brăila. Prioritatea mea este ca brăilenii să beneficieze de servicii medicale normale, la standarde europene. Acest proiect va rezolva în întregime aspectul unității, vor fi achiziționate și echipamente de ultimă generație”, a declarat președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac.

Va urma o perioadă dificilă, atât pentru pacienți, cât și pentru cadrele medicale, deoarece reabilitarea se va face cu secția deschisă, fiind practic imposibil de mutat UPU pe perioada modernizărilor.

Articolul precedentPreședintele PNL îl trage la răspundere pe primar pentru asfaltările începute în campanie
Articolul următorPolițiștii brăileni au depistat în acest weekend 6 șoferi aflați la volan fără a poseda permis de conducere