La miez de noapte depistați la volan sub influența alcoolului

La data de 27 februarie a.c., poliţiştii brăileni i-au identificat, pe raza judeţului,  pe doi șoferi brăileni, în timp ce conduceau autoturismele sub influența băuturilor alcoolice.

Azi-noapte, la ora 00:40, poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică  l-au oprit în trafic pe un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din municipiul Constanța, în timp ce conducea un vehicul pe Calea Călărașilor din municipiul Brăila.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,60 mg/l.

Tot pe Calea Călărașilor, poliţiştii l-au depistat, la ora 01:30, pe un brăilean, în vârstă de 38 de ani, în timp ce conducea autoturismul, având în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,72 mg/l.

Ambii conducători auto au fost conduși la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele celor doi polițiștii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Polițiștii atrag atenția asupra consumului de alcool, care reprezinta una din cauzele frecvente de conturbare a capacitatii de conducere, deși există tendința de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depășiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele. Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

”Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!
Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!”, precizeză polițiștii brăileni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.