Lucian Căprariu, supărat pe șefii celor două județe: ”Brăila şi Galaţi bat pasul pe loc”

 

Președintele Partidului Brăila Nouă, Lucian Căprariu, a atras atenția aspura faptului că nu se întâmplă absolut nimic în ceea ce privește crearea zonei metropolitane Brăila-Galați. Mai mult decât atât, cele două județe învecinate nu sunt în stare nici măcar să facă, la comun, proiecte care să pimească finanțare europeană.

”Eu, de la nivelul meu de consilier local, am spus că trebuie să ne facem temele de acum pentru viitorul exerciţiu financiar, ca să găsim şi să modelăm acele programe şi acele fonduri speciale pentru oraşul şi pentru zona noastră şi asta se poate printr-o conexiune directă la Bruxelles. Găsim şi interlocutori acolo ca să putem face acest lucru, şi consultanţă, totul este să vrem. Dar Brăila şi Galaţi bat pasul pe loc”, a atras atenția Lucian Căprariu.

Căprariu a dat exemplul alianței dintre Timişoara, Arad, Oradea şi Cluj, la care ar putea adera şi Reşiţa, precum şi Alba Iulia. Alianța își propune să conecteze orașele prin autostrăzi și linii ferate de mare viteză. Pentru viitoarele proiecte, reprezentanții celor 4 județe nu stau la mila Bucureștiului și vor să obțină finanțare direct de la Bruxelles.

”Vorbim de astfel de alianţe pentru dezvoltarea comunităţilor noastre. Altfel ne vom trezi că cineva a luat o decizie. Aşa cum se vehiculează acum la Consiliul Judeţean: Dom’le, o să facem o nouă polivalentă – și o să decidă unii unde va fi amplasată. Dar de ce nu decidem noi, de exemplu, împreună cu Galaţiul să facem o polivalentă, cu adevărat polivalentă, mutifuncţională şi sustenabilă”, a adăugat președintele Partidului Brăila Nouă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.