Marian Sîrbu: ”Suntem campioni la făcut buzunare cu cuțitul, la omorât oameni, la împușcat”

 

Șeful IPJ Brăila nu a participat la ultima ședință a Consiliului Județean, în ciuda faptului că pe ordinea de zi se afla o informare referitoare la “eficienţa activităţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila, pe primele 9 luni ale anului 2018”. Mai mult, Adrian Glugă nu a trimis nici măcar un adjunct, care să-i țină locul în fața consilierilor.

Se pare că șeful Poliției se afla în concediu de odihnă, iar în ciuda evenimentelor nefericite care s-au petrecut în ultima perioadă, acesta a considerat că nu este nevoie ca un reprezentant al instituției pe care o conduce să dea explicații în fața Consiliului Județean.

”Cel mai mult mă deranjează faptul că noi, ca brăileni, sau cel puțin eu, nu mă simt în sigurantă pe străzile Brăilei. Suntem vedete naționale, suntem campioni la făcut buzunare cu cuțitul, la omorât oameni, la împușcat. Am ajuns în momentul ăsta, mai rău ca la începutul anilor ’90. Dacă ne uităm în acel raport ar trebui să aplaudăm Poliția, mai ceva ca Jandarmeria, dar nu este așa! Suntem oameni care locuim în orașul ăsta și nu este deloc cum se prezintă în raport”, a declarat consilierul județean al PNL Marian Sîrbu.

Liberalul a atras atenția asupra faptului că dotările Inspactoratului de Poliție al Județului Brăila ar trebui să-i determine pe oamenii legii la rezultate mult mai notabile, decât acțiunile de prevenție care înfloresc rapoartele de activitate ale instituției.

Președintele Consiliului Județean nu numai că a fost de acord cu consilierul liberal Marian Sîrbu, dar a și dispus ca ATOP să-l cheme la discuții pe șeful Poliției pentru a găsi o soluție vis-a-vis de ultimele evenimente produse în Brăila.

“Sunt de acord cu dumneavoastră, chiar o să-l întreb în scris de ce nu a trimis un adjunct la această şedinţă pentru a prezenta informarea. Lucrul acesta mă deranjează şi pe mine. (…) Rog ATOP (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică) să se întâlnească într-o şedinţă cât mai repede, în care să fie convocat şi domnul Glugă, şedinţă în care să analizaţi ultimele evenimente şi să trasaţi un plan rapid de acţiuni astfel încât să ajungem la diminuarea numărului de astfel de evenimente”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.