Marile probleme ale sistemului sanitar rămân în continuare nerezolvate

Antoneta Ioniță, deputat de Brăila din partea Partidului Național Liberal, este convinsă că problemele sistemului sanitar vor ține capul de afiș al agendei parlamentare și în noua sesiune, care începe de la 3 septembrie 2018.

De profesie medic, fost șef al Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Brăila, Antoneta Ioniță este unul dintre cei mai activi parlamentari brăileni, cu 76 de inițiative legislative, 26 de întrebări și interpelări și 48 de luări de cuvânt de la tribuna Parlamentului, cele mai multe axate pe problemele cu care se confruntă pacienții, dar și medicii și asistentele.

Marile probleme ale sistemului sanitar rămân în continuare nerezolvate, în ciuda promisiunilor de tot felul. Voi continua să solicit găsirea unei soluții la criza medicamentelor generice, a medicamentelor ieftine, majoritatea de producție autohtonă, care riscă să dispară de pe rafturile farmaciilor din cauza taxei claw-back. Voi relua discuțiile cu producătorii de medicamente, dar și cu reprezentanții Ministerului Sănătății, pentru că este nepermis ca pacienții care au nevoie de aceste medicamente, în marea lor majoritate bolnavi cronici sau persoane în vârstă, să nu aibă acces la tratament. Situația medicilor aflați la început de carieră, care nu beneficiază de niciun ajutor din partea statului, astfel că preferă să plece în străinătate, dar și situația medicinei de familie, în ansamblul ei, sunt alte puncte nevralgice și trebuie pusă presiune pe actuala conducere a Ministerului Sănătății, pentru ca lucrurile să se apropie măcar de o normalitate”, a explicat Antoneta Ioniță.

Deputatul brăilean are în vedere și situația ambulanțelor pe care județul Brăila ar trebui să le primească, criza vaccinurilor, care se perpetuează, dar așteaptă și apariția unui nou cod pe Legile sănătății, promis pentru noua sesiune parlamentară.

Nu doar în sănătate, ci situația generală este una îngrijorătoare, oricâte asigurări am primi de la guvernanți. Vedem cu toții cum inflația crește, cum cifrele economice sunt tot mai contradictorii și ascund, de fapt, o prăbușire a economiei. Cred că societatea românească are nevoie de niște dezbateri pe fond, de niște clarificări, pe care actuala guvernare, din păcate, nu are capacitatea și dorința să le genereze, dar pe care noi, parlamentarii, avem datoria să le forțăm”, a declarat deputatul PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.