PMP-iștii brăileni continuă campania de strângere de semnături pentru alegerea primarilor în două tururi

PMP-iștii brăileni continuă campania de strângere de semnături pentru alegerea primarilor în două tururi

Filiala Brăila a PMP continuă acțiunea de strângere a semnăturilor pentru inițiativa legislativă de revenire la alegerea primarilor în două tururi.

Iniţiativa privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin a adunat deja aproximativ 500.000 de semnături la nivel naţional.

Noi continuăm strângerea semnăturilor pentru propunerea legislativă care vizează alegerea primarilor în două tururi. Am reuşit până acum să adunăm peste 500.000 de semnături la nivel național şi vrem să atingem un milion de semnături. La Brăila am strâns până acum peste 8.000 de semnături pentru susținerea acestui proiect legislativ”, a spus Viorel Botea, președintele PMP Brăila.

Conform declarațiilor liderilor PMP, scopul strângerii de semnături nu este depunerea unei inițiative cetățenești, pentru că proiectul de lege era deja depus în Parlament, ci întărirea mesajului și luarea pulsului cetățenilor vis a vis de această propunere.

Liderul Partidului Mișcarea Populară Brăila a precizat că în multe localități primarii au fost aleși în 2016 cu mai puțin de 20% din numărul total al alegătorilor din acele UAT-uri, iar aceștia nu pot fi considerați reprezentativi pentru locuitorii respectivelor comunități.

La alegerile din iunie 2016 în județul Brăila au fost 4 primari care au fost aleși cu voturile a mai puțin de 20% dintre alegătorii înscriși pe listele electorale. Aceste localități au fost: Brăila (PSD), Chiscani (PSD), Romanu (independent, trecut între timp la PSD) și Ciocile (PSD).

Cei care doresc să susâină această inițiativă o pot face la sediul PMP din Brăila, situat pe strada Mihai Eminescu nr. 33-35.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.