Meci amical de fotbal între juniorii Daciei Unirea Brăila și o echipă a Centrului de Detenție Brăila-Tichilești

Pentru a marca semnificația  Zilei de 1 Decembrie – ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI, în cadrul Centrului de Detenție Brăila-Tichilești s-a organizat o partidă amicala de fotbal între echipa reprezentativă a centrului și echipa de juniori de la Dacia Unirea Brăila. Meciul a fost câștigat de echipa Centrului de Detenție Brăila-Tichilești cu scorul de 3-2.

Scopul final al activității a fost acela de a implica persoanele private de libertate în demersuri de reintegrare, de a le oferi un model de comportament proactiv, precum și dezvoltarea spiritului fair-play, respect față de adversar, menținerea tonusului și stării de sănătate în perioada detenției, popularizarea ideii de educație fizică și sport în rândul persoanelor private de libertate.

Juniorii echipei Dacia Unirea au fost însoțiți de către o parte importantă a conducerii clubului în frunte cu antrenorul echipei de seniori, Florentin Petre. Echipa Centrului de Detenție Brăila-Tichilești este pregătită de către monitorul sportiv al instituției Marius Vîlcu.

”Demersul actual depășește granița activităților recreative, de timp liber și devine o componenta a procesului de reintegrare prin valorificarea unor abilitați identificate în rândul tinerilor custodiați, în același timp se realizează implicarea activă și responsabilizarea  membrilor comunității în scopul creșterii șanselor de reintegrare a adolescenților cu antecedente în comiterea de fapte antisociale” a declarat Ionel Dincă, purtător de cuvânt al Centrului de Detenție pentru Minori de la Tichilești..

Fotbaliști centrului au primit premii, constând în echipament sportiv, din partea conducerii clubului ACS Dacia Unirea Brăila.

Imagine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.