Mesajul șefului ISJ Brăila, la început de an școlar: ”Orgoliile personale nu au făcut bine imaginii învăţământului brăilean”

Prima zi de școală, în Brăila, i-a surprins pe prichindei în uniformă, cu buchete mari de flori, intimidați de sălile mari și băncile reci, și totuși curioși să afle cum vor arăta următorii ani din viața lor

 

De cealaltă parte, Consiliul Județean al Elevilor din Brăila a ales să înceapă anul cu un protest, față de Ordinul de ministru care trimite elevii ce vor avea media mai mică de 5 la Evaluarea Națională direct în școlile profesionale, contribuind în acest mod la consolidarea percepției conform căreia învățământul profesional reprezintă „groapa de gunoi” a sistemului.

Prin ”Doliu pentru educație”, elevii care se alătură protestului vor purta banderole negre pe braț, în semn de protest.

Rezultatele la examenele naţionale, la olimpiade, concursuri şi activităţi educative obţinute de către elevii noştri, coordonaţi de dascăli inimoşi, sunt mândria ”Şcolii Brăilene”. Toate aceste au fost posibile prin implicarea părinţilor şi a autorităţilor locale.

Grija faţă de copii, respectul părinţilor faţă de profesori, precum şi relaţiile din comunitate trebuie îmbunătăţite. Orgoliile personale nu au făcut bine imaginii învăţământului brăilean.

Abandonul şcolar, absenteismul şi indisciplina trebuie stopate prin eforturi comune astfel încât fiecare copil să se bucure de beneficiile educaţiei.

Împreună, cu dăruire şi respect reciproc, putem aduce un plus de valoare învăţământului brăilean”, a declarat Viorel Botea, șeful Inspectoratului Școlar Județean Brăila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.