Polițiștii de la imigrări, de vorbă cu studenții! Campanie de informare a străinilor care au optat pentru studii în România!

În perioada 21- 25 octombrie, polițiștii de imigrări vor derula o campanie de informare a străinilor aflați la studii pe teritoriul României cu privire la condițiile în care pot fi prestate activitățile lucrative pe teritoriul național, precum și în ceea ce privește drepturile și obligațiile ce le revin în calitate de angajați.

 

Astfel, polițiștii de imigrări se vor deplasa în instituțiile de învățământ din toată țara, unde vor participa la întruniri cu străinii aflați la studii și vor distribui materiale informative pentru a veni în sprijinul acestora.

În prezent, pe teritoriul României se află peste 15.000 de studenți, cetățeni străini, cei mai mulți din Moldova, Israel,Tunisia și Maroc. Majoritatea au optat să urmeze studiile în centrele universitare din  București, Iași,Timișoara,Cluj și Constanța.

Activitățile se desfășoară cu sprijinul inspectorilor din cadrul Inspectoratelor Teritoriale de Muncă.

Potrivit legislaţiei în vigoare, străinii titulari ai dreptului de şedere temporară pentru studii pot fi încadrați în muncă pe teritoriul României fără aviz de angajare, numai cu contract individual de muncă cu timp parţial cu durata muncii de maximum 4 ore pe zi. Astfel, străinii cărora li s-a acordat dreptul de şedere în scop de studii pot lucra pentru a-şi completa mijloacele de întreţinere numai cu program redus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.