Primăria Brăila va plăti penalități dacă nu se colectează selectiv deșeurile!

Primarul Marian Dragomir spune că directivele UE sunt foarte clare, iar administrația locală riscă să plătească penalități, dacă nu se colectează selectiv.

 

România avea ca țină, până în 2020 , 50% din deșeuri trebuie să fie adunate de la populație în mod selectiv. În prezent, abia dacă ne apropiem de 15%.

Probabil din comoditate, de cele mai multe ori, s-au distribuit saci verzi la gospodării, dar nu s-au colectat numărul de saci care au fost distribuiți. Nu este niciun secret că și în zona de blocuri, deși modulele acestea noi sunt goale, din comoditate unii pun pe jos sau nu le colectează. Problema este că toate municipiile care nu colectează selectiv și nu reduc cantitățile, cu procentele indicate de Uniunea Europeană, indiferent de culoarea politică a primarului, vor trebui să plătească o penalitate la Fondul de Mediu”, a declarat primaru, Marian Dragomir.

 

 

De la 1 ianuarie 2019, se plătesc, din nou, penalități către Fondul de Mediu pentru neatingerea ţintelor de deviere de la depozitare a deşeurilor prin reciclare, reutilizare, compostare individuală şi industrială, respectiv valorificare energetică.

Banii sunt achitaţi, potrivit legii, de către toţi beneficiarii serviciului: agenţi economici, UAT-uri, adică de autorităţile locale, dar vor fi distribuiţi ulterior în taxele şi tarifele încasate de la populaţie, astfel încât, în ultimă instanţă, ei se vor regăsi în factura plătită de cetăţeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.