Programul național de lectură „CĂRȚILE COPILĂRIEI”! Donează și tu!

Miruna Meiroșu a început o campanie de strângere de fonduri pentru cărți destinate copiilor din satele brăilene.

Miruna Meiroșu, vicepreședinte și membru fondator al Asociației, a început o campanie de strângere de fonduri pentru a realiza donații în cât mai multe școli din județul Brăila. Miruna și-a dorit mult să ajungă în această zonă cu donațiile de carte, dat fiind că și ea provine din Brăila. Astfel, se întoarce acasă cu gândul de a le oferi copiilor care cresc aici bucuria de a primi o carte, care, poate pentru mulți dintre ei, este prima carte nouă pe care au șansa să o citească.

Obiectivul Mirunei este să strângă 40.000 lei (aproximativ 8500 Euro) până pe data de 3 iunie.

Pentru o vedere de ansamblu asupra sumelor necesare acoperirii cheltuilelilor, în funcție de numărul de elevi, este nevoie de:

  • 800 de euro (3.800 lei) pentru a integra în program o școală cu 200 de elevi,
  • 2000 de euro (aprox 9.500 lei) pentru un sat cu 500 de copii
  • 4000 de euro (puțin peste 19.000 lei) pentru o școală cu 1000 de elevi.

Programul național de lectură „CĂRȚILE COPILĂRIEI” este o inițiativă educațională alternativă care urmărește facilitarea accesului la carte pentru copii cu vârste cuprinse între 7-14 ani înscriși în învățământul primar și gimnazial din România.

Educația a fost și este singura salvare pentru o viață mai bună și pentru un viitor sigur. Pentru că efectele lipsei de informare sunt unele care ne afectează pe toți, pentru că îmi doresc ca generațiile care vin din urmă să fie capabile să gândească pentru ele și să vadă clar lumea din jur. Viitorul este cel pe care ni-l creăm și fiecare dintre noi are puterea de a schimba ceva în jur, fie vorba doar despre o carte de 3 euro cumpărată pentru un copil din Ianca sau din Bărăganul”, susține Miruna.

Link-ul pe care se poate dona direct este aici – https://asociatiacurteaveche.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=7940

Asociația Curtea Veche, cu sprijinul sponsorilor și al partenerilor, organizează donații de carte pentru copii din comunități dezavantajate din mediul rural și dezvoltă programe alternative de lectură menite să-i provoace pe copii să citească de plăcere.

33% dintre românii cu vârste sub 16 ani trăiesc sub pragul de sărăcie. Acești copii și tineri nu au acces la cărți. Mulți dintre ei nu au o bibliotecă acasă și nici acces la o librărie în localitatea în care trăiesc.

Studiile demonstrează că în lipsa accesului la carte, copiii care provin din medii dezavantajate vor rămâne mereu în urma colegilor lor din familii mai înstărite, care citesc și cărora li se citește mai mult.

Programul național de lectură “CĂRȚILE COPILĂRIEI” este menit să le ofere tuturor copiilor din România, indiferent de mediul de proveniență, o șansă egală pentru un viitor mai bun, prin lectură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.