Proiect de regenerare a perdelelor forestiere pe DN2B

Direcţia Silvică Brăila are în derulare un proiect de regenerare a perdelelor forestiere de protecţie pe DN 2B Brăila-Buzău, în valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro.

Proiectul vizează intervenţia pe 323 hectare, din care pe 150 hectare regenerarea se va face în mod natural, iar pe 173 hectare sunt prevăzute regenerări artificiale.

Valoarea proiectului este de 1,43 milioane de euro, iar aria de realizare a celor două perdele forestiere de protecţie de pe DN 2B și cuprinde localităţilor Ianca, Traian, Surdila Greci, Surdila Găiseanca şi Mircea Vodă.

Pe lângă lucrările de regenerare a pădurilor,vor fi executate şi lucrări de completare a plantaţiilor înfiinţate în anii anteriori pe o suprafaţă de 20 de hectare.

Pentru lucrările de împădurire programate în 2019 sunt necesari 300 mii de puieţi forestieri din speciile plop euroamerican, plop alb, plop negru, salcie, frasin, ulm. Acești puieți sunt produși în pepiniera Bâsca din Lacu Sărat.

Pepiniera din Lacu Sărat produce anual peste 600 mii de puieţi din speciile plop euramerican, plop alb, plop negru, corcoduş, măr, păr, sălcioară, salcie, stejar brumăriu, salcâm, cătină roşie, frasin, mojdrean şi ulm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.