Sancţiuni în valoare totală de aproape 60.000 de lei aplicate de polițiști în weekendul trecut

În perioada 19 – 21 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila, poliţiilor orăşeneşti şi cei ai secţiilor de poliţie rurală arondate, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, în zona pieţelor, precum şi a celor cu profil discotecă, club, cafe-bar ş.a., pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Pe timpul activităţilor, au fost verificate 48 de societăţi comerciale, legitimate 320 de persoane, dintre care 84 au fost controlate corporal sumar, iar 18 conduse la sediul Poliției, și au fost oprite în trafic şi controlate 176 de autovehicule, peste 50 dintre șoferii acestora fiind testați cu aparatul etilotest.

De asemenea, polițiștii brăileni au constatat 109 contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de aproape 60.000 de lei.

Dintre amenzile aplicate 61 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 17 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 16 conform Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, 10 pentru Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, și 5 la alte acte normative.

În cursul zilei de vineri, 19 octombrie a.c., polițiștii i-au depistat, în flagrant, în două centre comerciale din municipiu, pe cinci brăileni, cu vârste cuprinse între 41 și 51 de ani, în timp ce comercializau articole de îmbrăcăminte care purtau inscripții identice sau similare cu cele ale unor mărci înregistrate și pentru care nu dețineau documente de proveniență.

Astfel, poliţiştii au întocmit 5 dosare penale conform Legii 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, și au ridicat în vederea continuării cercetărilor peste 300 de articole vestimentare, în valoare totală de aproximativ 20.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.