Șase focare de pestă porcină africană în Chiscani!

Inspectorii DSVSA Brăila au confirmat înca de ieri existența virusului PPA în comuna Chiscani, județul Brăila, la G.P. Vrînceanu Corneliu. Până astăzi primaria Chiscani a anunțat apariția altor 6 focare în gospodăriile cetățenilor.

”Aducem la cunoștința tuturor cetățenilor comunei Chiscani că în localitatea Chiscani, comuna Chiscani, județul Brăila s-a confirmat focarul de pestă porcina africana – G.P. Vrînceanu Corneliu și au mai apărut alte 6 focare în gospodăriile cetățenilor. Autorităţile veterinare au dispus eutanasierea porcilor din gospodăriile respective. Crescătorii sau deținătorii de animale au obligativitatea anunțării oricărei modificari a stării de sănătate a animalelor medicului veterinar, în cazul nostru Dr. Popa Ionel, tel.: 0744582479”, se arată în comunicatul transmis de Primăria Chiscani.

Primarul comunei, Cojea Costică, ne-a confirmat faptul că au fost sacrificați până la momentul actual 48 de porci. Se păstrează în continuare toate măsurile de siguranță și prevenție în localitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.