Inspectorii DSVSA Brăila au confirmat înca de ieri existența virusului PPA în comuna Chiscani, județul Brăila, la G.P. Vrînceanu Corneliu. Până astăzi primaria Chiscani a anunțat apariția altor 6 focare în gospodăriile cetățenilor.

”Aducem la cunoștința tuturor cetățenilor comunei Chiscani că în localitatea Chiscani, comuna Chiscani, județul Brăila s-a confirmat focarul de pestă porcina africana – G.P. Vrînceanu Corneliu și au mai apărut alte 6 focare în gospodăriile cetățenilor. Autorităţile veterinare au dispus eutanasierea porcilor din gospodăriile respective. Crescătorii sau deținătorii de animale au obligativitatea anunțării oricărei modificari a stării de sănătate a animalelor medicului veterinar, în cazul nostru Dr. Popa Ionel, tel.: 0744582479”, se arată în comunicatul transmis de Primăria Chiscani.

Primarul comunei, Cojea Costică, ne-a confirmat faptul că au fost sacrificați până la momentul actual 48 de porci. Se păstrează în continuare toate măsurile de siguranță și prevenție în localitate.

Articolul precedent99% din umbreluțele de pe Regală nu au fost furate!
Articolul următorIncendiu de vegetație pe o suprafață de circa 100 hectare