Sensul giratoriu de la Lacu Sărat finalizat

După mai mult de doi ani de când au fost montate separatoarele de sens pe DE 584, din satul Vărstura, comuna Chiscani, până aproape de satul Albina, a fost finalizat sensul giratoriu de la Staţiunea Lacu Sărat.

În sezonul de vară, când stațiunea trebuia să primească mii de turiști, proiectul pentru acest sens giratoriu a zăcut prin sertarele de la Ministerul Transporturilor

De când s-au pus acele separatoare de sens din beton pe mijlocul şoselei, şoferii care voiau să intre în staţiunea Lacu Sărat venind dinspre satul Albina, erau obligaţi să ocolească mai mult de un kilometru, până la giratoriul de la Promenada Mall. Cei care vroiau să iasă cu mașina din stașiune și doreau să meargă spre Brăila erau obligați să mergă până la intersecţia DE 584 cu DC 8, la ”Tri Movile”.

Despre necesitatea unui giratoriu la intrarea în staţiune s-a vorbit imediat după montarea separatoarelor de sens, însă abia acum s-a reuşit realizarea acestui obiectiv. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a reuşit să dea drumul proiectului abia la începutul lunii septembrie a.c..

Primăria Chiscani nu are jurisdicţie pe acest drum naţional, însă primarul Costică Cojea a susţinut tot timpul că a făcut tot posibilul ca amenajarea sensului giratoriu să fie demarată.

Contractul a fost câştigat de firma “Tancrad” SRL Galaţi, pentru suma de 441.656 lei, fără TVA. Firma gălăţeană a lucrat după un proiect întocmit de CNAIR.

Lucrurile s-au reglat după ce au fost montate toate indicatoarele rutiere prevăzute în proiect, fiind pus în funcţiune şi un sistem de iluminat pe timp de noapte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.