Statuia lui Vlaicu Vodă – 40.000 de euro din bugetul local!

 

Proiectul privind statuia lui Vlaicu Vodă a stârnit reacții din partea consilierilor PND. Bogdan Botea consideră că suma este cam mare și a cerut explicații primarului vis-a-vis de acest proiect.

Eu aș fi vrut să întreb dacă chiar era necesar, văzând lista cu investiții, o statuie a lui Vlaicu Vodă, eu am transformat în lei vreo 40.000 de euro”, a atras atenția consilierul PND Bogdan Botea.

Privilegiul comercial pentru brașoveni, dat de Vladislav Vlaicu la 20 ianuarie 1368, atestă Brăila ca așezare importantă a Țării Românești. În 1463 cronicarul bizantin Laonic Chalcocondil caracteriza Brăila ca fiind „orașul dacilor, în care fac un comerț mai mare decât în toate orașele țării”.

Consiliul local anterior a aprobat această investiție, pentru realizarea unei statui a lui Vlaicu Vodă. Am înțeles că au fost foarte multe discuții și susțineri ale acestui proiect. Vlaicu Vodă este cel care a atestat documentar, pentru perima oară, acum 650 de ani, municipiul Brăila. Este o formă de respect față de cel care a acordat anumite privilegii unor negustori care vizitau municipiul Brăila, în interes comercial. Mai multe discuții, dacă este sau nu oportun, rămâne la alegerea ficărui consilier”, a declarat primarul Marian Dragomir.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.