”Tu poți face lumină” – campanie a Serviciului Județean Anticorupție Brăila

Data de 9 decembrie reprezintă, în simbolistica Organizaţiei Naţiunilor Unite, Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Corupţiei, fenomen care, alături de terorism, traficul de droguri şi crima organizată, erodează sistematic eforturile întreprinse în direcţia estompării nocivităţii acestei forme de criminalitate. Corupţia, fie că se manifestă sub forma unor acte sistematizate şi profund elaborate, fie că se produc spontan, fără nicio pregătire prealabilă, rămâne acelaşi fenomen cu implicaţii grave, care afectează încrederea societăţii în instituţiile publice.

De la înfiinţare şi până în prezent, Direcţia Generală Anticorupţie, în colaborare cu celelalte instituţii de aplicare a legii, s-a angrenat într-un proces constant de prevenire şi combatere a corupţiei, proces ce trebuie continuat prin eforturi constante la care trebuie să-şi aducă contribuţia atât instituţiile statului, cât şi cetăţenii, în sensul de a lua atitudine şi de a sesiza de fiecare dată când iau cunoştinţă despre implicarea unui funcţionar public în fapte de corupţie.

Cu această ocazie, luni, 9 decembrie 2019, în intervalul orar 15.30 – 17.30, Serviciul Județean Anticorupție Brăila va desfășura o activitate de prevenire și, totodată, de promovare a Campaniei de informare ”Tu poți face lumină”, în colaborare cu reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, în Complexul Comercial Brăila Mall. Prin această activitate dorim informarea cât mai bună a cetăţenilor cu privire la modalitățile de sesizare a faptelor de corupție, cât și consecințele implicării în astfel de fapte, precum și stimularea atitudinii civice.

Cu prilejul Zilei Internaţionale Anticorupţie, Direcţia Generală Anticorupţie îşi reafirmă intoleranţa față de faptele de corupţie şi încurajează un comportament corect care să corespundă moto-ului nostru instituţional „Integritate pentru credibilitate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.