Poliția Locală Brăila acționează în permanență în vederea prevenirii și combaterii depozitării deșeurilor de orice fel, de către persoanele fizice și juridice, pe domeniul public al municipiului Brăila. Astfel, în perioada 08.02.2019 – 17.02.2019, polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică al Poliției Locale Brăila au aplicat mai multe sancțiuni contravenționale persoanelor surprinse încălcând prevederile legislative în vigoare referitoare la curățenia pe domeniul public al municipiului Brăila.

Mai precis, în ziua de 08.02.2019, a fost amendat cu suma totală de 2.305 lei, un bărbat în vârstă de 39 de ani, depistat în timp ce arunca, dintr-o căruță, pe un loc viran de pe str. Arad, 20 de saci plini cu deșeuri inerte.

În ziua de 12.02.2019, un echipaj care patrula în zona str. Viilor – Șoseaua Dig Brăila – Galați – str. Arcului, a observat o autoutilitară care transporta saci plini cu moloz și care circula cu farurile stinse pe o stradă din zona fostului Abator. Pornind în urmărirea autoutilitarei, echipajul a depistat-o pe str. Arcului, unde aceasta deja basculase, având oblonul spate lăsat.

La vederea echipajului Poliției Locale, șoferul autoutilitarei a demarat în trombă, fugind de la locul unde descărcase ilegal molozul. A fost urmărit de polițiștii locali până la un imobil situat pe str. Viilor, în curtea căruia a intrat, prin escaladarea gardului. Bărbatul a fost identificat în persoana unui administrator a trei centre de colectare a fierului vechi din Brăila. Acesta are 43 de ani iar autoutilitara folosită la depozitarea ilegală a molozului pe domeniul public aparține fratelui acestuia. Pe numele bărbatului au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.700 lei.

În ziua de 14.02.2019, o femeie în vârstă de 76 de ani a fost sancționată contravențional cu suma de 1.000 de lei, după ce a fost surprinsă în timp ce arunca gunoi pe str. Abatorului/str. Plantelor, iar în data de 15.02.2019, un bărbat în vârstă de 25 de ani a fost amendat cu suma de 1.000 de lei, după ce a aruncat dintr-un taxi o sacoșă plină cu gunoi, pe str. Arcului, sub pasarelă.

Alti doi bărbați au fost sancționați contravențional în data de 17.02. 2019, fiind depistați în timp ce aruncau gunoi pe str. Eroilor, respectiv pe Șoseaua Baldovinești, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la 2.000 lei.

Articolul precedentCondamnați la închisoare, depistați de polițiști și încarcerați
Articolul următorPolițiștii au reținut peste 60 de permise și certificate de înmatriculare