Viitorul Ianca a bifat a treia victorie în acest sezon de Liga a 3-a, toate cu același scor 1-0. Echipa pregătită de Laurențiu Ivan a câștigat meciul cu FCSB 2 cu un gol marcat în ultimul minut din timpul regulamentar de joc și s-a instalat pe locul 5 în clasament, cu 9 puncte, la un punct de primele două clasate.

Meciul de pe stadionul Ștefan Vrăbioru din Ianca a fost unul destul de echilibrat, cu ambele echipe bine organizate în defensivă, astfel că ocaziile mari de gol au fost destul de puține.

Prima încercare a porții adverse a aparținut celor de la FCSB 2, în minutul 11, când Ardelean a șutat de la 20 de metri pe lângă poarta lui Mitrea. Două minute mai târziu Cazan a șutat din interiorul careului, lateral dreapta, dar șutul său a trecut puțin peste poartă. În minutul 29 Ardelean a încercat un șut de la circa 25 de metri, dar a șutat pe centru și Mitrea a reținut în doi timpi. În minutul 33 Coteț a obținut o lovitură liberă de la 22 de metri lateral dreapta. Cosmin necoară a executat direct pe poartă, pe colțul scurt, dar Udrea a scos de sub transversală.

Cea mai frumoasă acțiune ofensivă a primei reprize a avut loc în minutul 42, când după o combinație în trei, Păvălache, Cazan, Buzatu, ultimul a șutat din marginea careului, însă a fost blocat de Lixandru și scorul la pauză a rămas 0-0.

Prima ocazie de gol a reprizei a doua a aparținut oaspeților în minutul 48. Cristian Enache a pătruns în careul gazdelor, dar șutul său a fost blocat de Postolea care a deviat în corner. În minutul 68 Prasacu a intrat în careu și a șutat spre poartă, dar Mitrea a respins. În minutul 77 Romeo Niță a pătruns spre careul celor de la Ianca după ce l-a depășit pe Necoară, dar s-a încurcat în minge și a fost deposedat.

Finalul de meci a aparținut gazdelor. În minutul 85 Neoară a centrat de pe stânga, la bara a doua, de unde Coteț a trimis cu capul, dar mingea a trecut prin fața porții și a ieșit în aut de poartă. Două minute mai târziu Coteț a trimis un șut centrare pe colțul scurt, dar Udrea a reținut.

În minutul 88 Ardelean a încercat să-l învingă cu un șut de la 22 de metri pe Mitrea, dar portarul de la Viitorul Ianca a reținut. În minutul 89, la o acțiune pe partea dreaptă a celor de la Ianca, centrarea lui Coteț a fost deviată cu mâna de Botezatu și arbitrul a dictat penalty pentru gazde. Cosmin Necoară a executat lovitura de pedeapsă și a trimis sub transversală, fără speranțe pentru portarul Udrea. A fost golul care a adus victoria celor de la Viitorul Ianca, care a ajuns la 3 victorii cu scorul de 1-0 în primele 4 etape ale seriei a II-a din Liga a 3-a. Marius Coman a avut ultimul șut pe poartă al meciului, în minutul 90+4, dar șutul acestuia de la 25 de metri a fost respins în corner de Udrea, iar în urma cornerului jucătorii gazdelor au reușit să țină de minge și să conserve rezultatul.

Viitorul Ianca a jucat în formula: Mitrea – Coteț, Postolea, Stănciulescu, Necoară – Păvălache, Olenic, Ndigwe (min. 90+3 Mardale), Alin Radu (min. 67 Mucuță) – Daniel Cazan (min. 90+1 Marius Coman), Alexandru Buzatu (min. 79 Colniceanu).

Articolul precedentDuminică au loc finalele campionatului național de karate tradițional Fudokan
Articolul următorDunărea Brăila a câștigat cu 26-25 meciul de la Măgura Cisnădie