La a doua fermă crescătoare de suine ca mărime din Europa, SC Tebu Consult, situată în zona comunei Gropeni, din județul Brăila, există o suspiciune de existență a virusului pestei porcine africane. 

Conform declarațiilor directorului DSVSA Brăila, Gicu Drăgan, SC Tebu Consult deține la cele trei ferme de porci circa 135-140.000 de capete, fiind a doua cea mai mare fermă de acest gen din Europa. Suspiciunea a venit în urma analizelor de laborator de la Brăila, care au ieșit pozitive. Gicu Drăgan a declarat că nu s-a întâmplat niciodată până acum ca rezultatul de la laboratorul din Brăila să fie infirmat de rezultatele de la București, care sunt așteptate în această seară, cel târziu mâine dimineață.

Astăzi dimineață s-a început uciderea celor circa 35.000 de porci de la ferma din Tichilești, deținută de Romsoci SRL, iar DSVSA Brăila acționează cu o echipă formată din trei medici, ajutați de personalul fermei.

Directorul DSVSA Brăila a confirmat faptul că porcii uciși la ferma din Tichilești vor fi îngropați în curtea instituției.

Vezi declarația:

.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.