Dunărea a depășit cu 10 cm cota de inundației la Brăila

Dunărea a depășit cu 10 cm cota de inundației la Brăila
Dunărea a depășit cu 10 cm cota de inundației la Brăila

Dunărea a depăşit astăzi cu 10 cm cota de inundație pe sectorul de pe raza județului Brăila. Nivelul Dunării la Brăila a atins cota de 620 cm, cu 10 centimetri față de cota de ieri, când s-a atins cota de inundaţie. Nivelul Dunării nu pune în pericol, deocamdată, digurile din judeţ, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Dunărea Brăila, col. Ştefan Stoian.

Cota la mira Brăila este astăzi de 620 de centimetri, cu 10 centimetri mai mare decât în ziua precedentă, la un debit al Dunării de 12.670 mc/s.

În judeţul Brăila sunt şase sectoare de dig în faza a II-a de apărare şi nouă în faza a III-a de apărare, cu apa urcată la mai mult de un metru din înălţimea taluzului.

Nu sunt zone afectate. Sunt infiltraţii pe sub corpul digurilor pe braţele Măcin şi Vâlciu. În Insula Mare a Brăilei au fost neutralizate cinci grifoane. Se monitorizează permanent cursul fluviului şi construcţiile hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor. Conform INHGA, cotele vor mai creşte până pe data 15 iunie, până la 616 cm, după care urmează o scădere„, a declarat Ştefan Stoian

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.