MODIFICAREA PROGRAMULUI DE LUCRU CU PUBLICUL PENTRU OBȚINEREA CAZIERULUI JUDICIAR

În contextul riscului de răspândire a infecției cu Coronavirus, Inspectoratul de Poliție Județean Brăila informează cetățenii cu privire la modificarea programului de lucru cu publicul pentru obtinerea cazierului juduciar.

Începând cu data de 18.05.2020, se modifică programul de lucru cu publicul, în cadrul ghișeului de eliberare a certificatelor de cazier judiciar de la sediul I.P.J. Brăila din Strada Ana Aslan nr. 38, pentru eliberarea “pe loc” a certificatele de cazier judiciar și a certificatelor de integritate comportamentală, astfel:

  • LUNI, MARȚI, JOI, VINERI ora 9:00 – 13:00
  • MIERCURI 14:00 – 18:00

Programul cu publicul, în cadrul ghișeelor de eliberare a certificatelor de cazier judiciar de la sediul polițiilor orășenești Ianca, Făurei și Însurăței se va desfășura astfel:

  • LUNI, MARȚI, MIERCURI, JOI ORA 9:00 – 10:30

”Având în vedere încetarea stării de urgență începând cu data de 15 mai 2020 și păstrarea contextului intenațional privind riscul de infectare cu virusul SARS-COV-2, luând în considerare necesitatea instituirii unor măsuri și reguli care să urmărească cu prioritate asigurarea prevenirii și reducerii riscurilor de răspândire a transmiterii COVID-19 în activitatea de eliberare a certificatelor de cazier judiciar și a adeverințelor de integritate comportamentală, precum și responsabilitatea ce revine autorităților și instituțiilor publice în acest sens, atât față de proprii angajați, cât și față de persoanele care se prezintă la ghișeu. Facem apel la cetățeni de a respecta regulile de distanțare socială (păstrarea unei distanțe de siguranță de 2 metri între persoane) atunci când se prezintă la ghișee pentru a solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar sau a adeverințelor de integritate comportamentală. Accesul la ghișeu va fi permis doar unei singure persoane, ceilalți solicitanți urmând să aștepte afară. Accesul în incinta ghișeelor va fi permis DOAR persoanelor care poartă mască de protecție. Completarea cererilor pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar și a adeverințelor de integritate comportamentală se va realiza se va realiza DUPĂ igienizarea măinilor prin folosirea substanțelor dezinfectante puse la dispoziție la intrarea în ghișeu, de către Inspectoratul de Poliție Județean Brăila. Cererile și împuternicirea, pot fi descărcate de la link-urile de mai jos (modele cereri), completate, listate și semnate și prezentate la ghișeu de către solicitanți, fiind eliminat astfel, timpul de completare al acestora la momentul prezentării la ghișeul de eliberare al documentelor” precizeză IPJ Brăila, într-un comunicat de presă.

MODELE CERERI

Tipizate PERSOANĂ FIZICĂ în vederea obținerii certificatului de cazierul judiciar, respectiv a certificatului de integritate comportamentală:

  • CERERE PENTRU ELIBERAREA CERTIFICATULUI DE CAZIER JUDICIAR PERSOANĂ FIZICĂ;

https://www.politiaromana.ro/files/subpages_files/pf_cerere_certificat_cu_timpi.doc

  • CERERE PENTRU ELIBERAREA CERTIFICATULUI DE INTEGRITATE COMPORTAMENTALĂ.

https://br.politiaromana.ro/files/pages_files/20-03-12-01-31-00Cerere_adeverinta_integritate_comportamentala.doc

Tipizate PERSOANĂ JURIDICĂ în vederea obținerii certificatului de cazierul judiciar:

  • CERERE PENTRU ELIBERAREA CERTIFICATULUI DE CAZIER JUDICIAR PERSOANĂ JURIDICĂ;

https://www.politiaromana.ro/files/subpages_files/pj_cerere_certificat_cu_timpi.doc

  • MODEL ÎMPUTERNICIRE PERSOANĂ JURIDICĂ.

https://www.politiaromana.ro/files/subpages_files/38_pj_model_imputernicire.doc

  • în plus PERSOANA JURIDICĂ TREBUIE SĂ PREZINTE DOCUMENTELE CARE FAC DOVADA CALITĂȚII PERSONALITĂȚII JURIDICE (Certificatul Constatator emis de Registrul Comerțului, Actul constitutiv al persoanei juridice, Copia hotârârii judecatorești de dobândire a personalității juridice, alte acte normative precum Ordine de Ministru respectiv Hotărâri de Guvern, etc).

Pentru o eficientizare a activității de eliberare a documentelor menționate, ar fi oportun ca persoanele solicitante să se prezinte la ghișeu cu documentele gata completate conform modelelor.

”Totodată informăm instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice (primării, instituții din sistemul de învațământ, sistemul de sănătate, sistemul de asistență socială, etc.), că pot solicita de la I.P.J. Brăila – SERVICIUL CAZIER JUDICIAR STATISTICĂ ŞI EVIDENŢE OPERATIVE – documentul denumit Extras de pe Cazierul Judiciar, în baza consimțământului expres al persoanei pentru care se efectuează verificări specifice, în acest fel cetățeanul nefiind obligat să se prezinte la ghișeu pentru solicitarea / eliberarea / ridicarea Certificatului de Cazier Judiciar” se mai precizeză în comunicatul IPJ Brăila.      

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.